Spør hva folk ønsker seg

Det er kjedelig å få julegaver man ikke liker eller trenger, og det er kjedelig å gi bort gaver som blir byttet eller aldri brukt. I tillegg er det ikke bra for miljøet å kjøpe ting som blir liggende ubrukt. Da er det faktisk bedre at folk får noe de faktisk ønsker seg.

Er det lov å bli skuffet over julegaver?

Noen synes det er litt flaut å bli skuffet over julegaver, og later kanskje som om de elsker det de får. Men hvis du får noe du har fra før, noe som ikke passer eller noe du ikke trenger, så er det ikke rart at du blir skuffet. Kanskje det til og med er andre ting du virkelig trenger og faktisk ønsker deg, som du ikke fikk. Du tenker kanskje at noen burde spurt hva du ønsker deg.

Det er bedre å spørre

Mange kjøper unyttige pyntegjenstander fordi de ikke vet hva de skal kjøpe til den som “har alt”. Tanken er god, for de ønsker jo å gi bort en gave til folk de er glad i. Men hvis du ikke vet hva folk ønsker seg, er det faktisk bedre å spørre. Det trenger ikke å ødelegge overraskelsen, for de fleste ønsker seg flere ulike ting, og det er jo opp til deg hva du kjøper. Hvis du spør, blir det dessuten mye lettere å kjøpe gaver, og du vet at mottakeren faktisk blir fornøyd.

Kanskje du blir overrasket

Ved å spørre hva folk ønsker seg, kan du få deg noen overraskelser. Det er slett ikke sikkert folk ønsker seg det du tror. Kanskje noen ønsker seg skrivesaker til skolen eller nye stue tepper til hjemmet. Andre ønsker seg kanskje noe så enkelt som nye håndklær eller votter og sokker.

Tenk på mottakerens økonomi

Tenk også litt gjennom hvem du gir gaven til. Har vedkommende god råd og kan kjøpe det de selv vil, eller er det en person som har dårlig råd? Hvis mottakeren har dårlig råd, er det faktisk enda viktigere å kjøpe noe de trenger og ønsker seg, for da har de kanskje ikke råd til disse tingene selv.

Er brukte gaver greit?

Brukte gaver kan være greit, dersom du avtaler dette med mottakeren på forhånd. Det har blitt mer akseptabelt å gi bort brukte gaver, men du bør sjekke først om mottakeren faktisk er interessert i brukte gaver. Du bør likevel ikke gi brukte gaver til fattige. De kjøper kanskje brukte ting hele året, så akkurat til jul fortjener de noe nytt.

marinate