Vær raus i julen, men ikke glem deg selv

I julen er det vanlig å være litt ekstra raus med de rundt deg, og det er veldig fint å kunne gi gaver. Men mange nordmenn har virkelig alt de trenger og mer til. Da kan det faktisk være greit å kjøpe litt rimeligere gaver til folk, i stedet for å kjøpe noe kostbart. Du kan for eksempel satse på opplevelsesgaver eller spiselige gaver, i stedet for ting.

Vær raus med en ukjent

Hvis du har litt ekstra penger til overs før jul, kan du også velge å bruke penger på en ukjent, i stedet for å gi bort dyre gaver til de som har alt. Det er mange som trenger litt ekstra hjelp til jul. Da kan du velge å gi gaver til en veldedig organisasjon, eller hjelpe enkeltpersoner direkte. Kanskje du finner en annonse der noen i nærheten ber om hjelp. Tilby deg å stille opp for dem, og gi dem en bedre jul. Du kommer garantert til å føle deg bedre selv, også. Ofte ber folk om hjelp til helt enkle ting, som mat, julepynt og noen rimelige gaver. Ingenting slår følelsen av å gi bort noe som virkelig blir verdsatt. da føler du at du har gjort en forskjell, og du bidrar til at flere føler seg inkludert i den gode julestemningen. For den er ingen selvfølge for alle.

Vær raus med deg selv

Hvis alle rundt deg har det de trenger, kan du bruke litt ekstra penger på deg selv i stedet. Du fortjener også en gave. Kanskje du kan unne deg en reise eller en opplevelse, eller hvorfor ikke en brystoperasjon? Hos Motiva kan du velge brystkorrigerende operasjoner, og få en kropp du er mer fornøyd med. Og når du føler deg bedre, blir du også mer selvsikker. Kanskje dette er noe du har drømt om, men har utsatt av hensyn til andre. Når har du sjansen, for hvis de rundt det ikke trenger noe dyrt, kan du gi deg selv denne gaven med god samvittighet. Det er ikke egoistisk å gjøre seg selv lykkelig.

Kjøp det folk trenger

Når du først skal kjøpe julegaver, er det dessuten lurt å spørre hva folk virkelig trenger. Noen ganger kan du bli overrasket. Kanskje trenger de ikke noe dyrt, og hvis du tar deg bryet med å spørre hva de vil ha, slipper du å kjøpe noe de ikke liker. Mottakeren slipper å bytte gaven, og alle blir fornøyde. Alternativt kan du velge å gi et gavekort i stedet for en pakke. Sett gjerne en grense for hvor mye du skal bruke på gaver, og si gjerne også fra at i år vil du unne deg selv noe ekstra. De fleste vil nok forstå det, for julen handler tross alt mer om samhold enn om gaver.

marinate