Velg et tema for juletreet

Det er fort gjort å bare slenge på all juletrepynten du har mer eller mindre på måfå, bare for å bli raskt ferdig med pyntingen. Dette kan selvsagt gi et fint resultat, og dersom barna er med på å pynte treet, kan det også være enklest å gjøre det på denne måten. Men du kan også velge et tema for julen, og få et mer unikt juletre.

Velg en farge

Den enkleste måten å lage et tematre, er ved å velge en farge. Hold deg for eksempel til pynt i røde nyanser, eller i blå nyanser, og bytt gjerne farge hvert år. Alternativt kan du holde deg til favorittfargen din hvert år, og kjøpe inn ny pynt etter hvert, i nettopp den fargen du har valgt. Det finnes også plastjuletrær i farger, dersom du vil ha en helt spesiell fargekombinasjon.

Velg en hoveddekorasjon

Du kan også skape et tematre gjennom å velge en hoveddekorasjon. Her kan du for eksempel velge å pynte hovedsakelig med kuler, eller hovedsakelig med kurver, blomster, sløyfer, osv. Mulighetene er mange, og det er enkelt å variere fra år til år.

Selv om du gjerne vil holde deg til et tema er det greit å gi plass til det unike og hjemmelagede i tillegg. Ta med pynt som betyr noe for deg, slik at treet føles personlig. Husk at det ikke handler om å ha det mest perfekte treet, det handler om å ha et juletre som skaper god stemning i nettopp din familie.

marinate