Slik finansierer du din drømmejul

Jula er en tid som bringer fram sterke minner og nostalgi. Derfor er det viktig for mange av oss at den feires på riktig måte, med innslag av den riktige maten, staselig pynt og dekorasjon, og ikke minst, god stemning. Men julestemningen kommer ikke alltid av seg selv. Vi bruker ofte mye tid og penger på gaver, pynt og førjulsaktiviteter. Her gir vi noen tips til hvordan du kan finansiere nettopp *din* drømmejul!

Skaff en ekstra inntekt

Pengene får ofte englevinger og flyr avsted i desember. Tenk på om du kan jobbe noe ekstra i november, for å ha litt ekstra å rutte med. Eller, be om et lån på dagen. Husk bare at disse skal tilbakebetales på nyåret. I tillegg er det jo et pluss at det er halv skatt i desember. Prøv å være litt bevisst på hvordan du vil bruke disse pengene, og øremerk dem til det formålet du bestemmer deg for.

Vær tidlig ute og planlegg

Lag lister over gaver, aktiviteter og pynt du ønsker å bruke penger på, og start tidlig. Kanskje kan du kjøpe noen gaver på sommersalg i august, billetter til julekonserten i september og julepynt i oktober. Slik får du spredd utgiftene litt mer utover året.

Gjør et kupp på januarsalget

Dersom det er noe spesielt du ønsker deg for eksempel av juledekorasjoner, som bare ville vært prikken over i’en i din perfekte jul, så se om du kan få tak i det på salget i januar. Da har du det klart til neste jul.

Samarbeid om gavekjøp

Dersom det er spesielle ting du eller andre ønsker seg som er litt dyrere, kan dere jo prøve å gå flere sammen om en gave? Da kan man heller kjøpe færre, litt mer ordentlige ting som man virkelig ønsker seg og som kanskje også varer litt lengre. Bedre for lommeboka og bedre for miljøet!

marinate