Pynt til jul med speil

Vi er mange som liker å dekorere hus og hjem til jul. Enten du begynner i oktober eller på lille julaften, er det ofte faste pyntegjenstander som bringes fram fra loft og kjellere, gjerne i rødt, eller kanskje i hvitt eller gull. Målet er å få den riktige stemningen. Men har du tenkt på hva bruken av speil kan gjøre med settingen i et rom? I kombinasjon med riktig lys, kan speil gi en varm og innbydende stemning. Dessuten kan det gi følelsen av ekstra plass, noe som absolutt ikke er å forakte.

Speil er selvsagt en viktig faktor i interiøret hele året, men dersom du ønsker å satse på noe spesielt “julete”, kan toner i gull eller brass være et godt valg for å skape en varm og litt eksklusiv stil. Mange sverger dessuten til runde speil i hjemmet. Dette gir et mykt og mindre “kantete” uttrykk som passer perfekt i juletiden.

Et annet tips er å bruke speil på andre flater også. Speil trenger så absolutt ikke brukes kun på veggene! Hva med å bruke et serveringsbrett eller pyntefat laget med speil? Dette gir fine lysrefleksjoner, og er med på å sette stemningen. Prøv gjerne med levende lys på speilfatet, slik at lyset reflekteres flere steder.

Speil gjør seg også godt sammen med juledekorasjoner. Dersom du har litt større speil, kan du godt prøve å henge en girlander over eller rundt speilet. Se om du kan finne farger som matcher stilen til speilet, slik at du skaper et helhetlig uttrykk. Dersom du ønsker noe litt enklere, kan man også henge lett juletrepynt på speilet. Noen fester også et par julekort til speilet. Gå gjennom juleposten og se om du finner noen som er litt ekstra fine og som du ønsker å vise fram.

Her er det mange muligheter – det er bare fantasien som setter grenser!

marinate