Miljøvennlig innpakking

Det går med ganske store mengder gavepapir hver jul, og julegavepapiret kan ikke resirkuleres som vanlig papir, derfor går det i restavfallet. Men det finnes mange smarte måter å gjøre innpakkingen mer miljøvennlig. Bruk gjerne litt ekstra tid på innpakkingen, slik at pakken blir forseggjort. En fint innpakket gave viser at det ligger mye omtanke bak gaven.

Miljøvennlig papir

Du kan gjerne pakke inn julegavene i avispapir eller reklame. Ja, dette er også papir, men dette papiret kan gjenvinnes, og du kjøper ikke inn noe ekstra papir for å pakke inn gavene. Dermed sparer du miljøet litt. Du tror kanskje ikke at avispapir blir til en fin pakke, men her handler det om å bruke kreativ sans. Du kan velge en avisside med fine bilder, eller dekorere pakken med tegninger hvis du vil gjøre den mer julepreget. Alternativt kan du også benytte gråpapir og tegne dine egne motiver på papiret. Velg gjerne hyssing eller naturtråd for å holde sammen papiret. På den måten kan hele innpakningen gjenvinnes.

Lag din egen gavepose

Er du kreativ kan du sy, strikke eller hekle dine egne gaveposer. Disse posene kan brukes på nytt av mottakeren, enten som gaveposer eller som oppbevaringsposer. Du kan også kjøpe et handlenett i bomull, og bruke det til gavepose. Enten du lager posen selv eller kjøper et handlenett, så gir du bort noe som kan brukes på nytt. Alle har bruk for et miljøvennlig handlenett, og gaven blir personlig og skiller seg litt ut i gavehaugen.

Velg alternative innpakningsløsninger

Du trenger ikke å bruke papir eller pappesker for å pakke inn gaver. Bruk heller en innpakning som kan brukes på nytt, til noe annet. Hva med å pakke inn gaven i en kakeboks av metall? Det passer fint til en bakeglad mottaker. Du kan også bruke frysebeger i hardplast eller syltetøyglass, alt etter hva du skal pakke inn. Dermed blir innpakningen en del av gaven, slik at ingenting blir kastet etterpå.

marinate