La jul være jul

Av og til skulle vi ønske det var jul året rundt, men for det meste er det greit å legge julepynten bort. Det er nemlig kontrastene som gjør den hvite jula så gledelig for liten og stor.

Mange tviholder på jula langt utpå våren, noe som kan tyde på at man ikke klarer å gi slipp. Andre begynner feiringen allerede i august, og viser at de sliter med å vente på noe godt. Begge deler er like slitsomt for oss andre, som synes jula skal være noe å glede seg til, noe å sette pris på.

Så hvordan kan vi fortsette å holde på den gode følelsen av jul og lære oss å glede oss til den mørke tiden med duft av kardemomme og anis. Her kommer vi med noen konkrete tips som kan gjøre at jula fortsetter å være den tiden av året da alle skal glede seg.

Velg å velge bort

Det er mange fristelser i dagens samfunn. Det kan være raske lån, nye klær og finere bil enn naboen. Men om man tør å la sjansene gå fra en, så klarer man å styre impulsene sine. Det er ikke bare bra for deg som person, det hjelper også på lommeboka.

Bli glad i å gi

Det er mange om gleder seg til gavene under juletreet, men man får ikke den ekte følelsen før man begynner å bli glad i å gi. Det kan være å tenke på sine foreldre, sine barn, en slektning med smerter kan få artrose behandling eller andre som bidrar til en bedre hverdag.

Lag faste jule-tradisjoner

Når man lager en tradisjon er det fordi man vil huske den gode tiden. Når det nærmer seg jul, kan man så smått begynne å utføre tradisjonene sine. La det bli en tradisjon å lage gaver og julepynt. La det bli en tradisjon å samle familien.

Feire de andre høytidene

Når man setter pris på jula, må man ikke glemme alle de andre høytidene. Vi snakker da om påske og pinse, nasjonaldager og bursdager. Når man lager tradisjoner som familie, vil det bli enklere å holde ut helt til de siste dagene av desember. Ha en ekte påskehare på fjellhytta eller les om alle fortellingene fra pinsen.

Gjør det koselig i advent

Advent er selve forberedelsen på julefeiringen. Det er nå man kan begynne å se på julepynten, lage julekakene og dekorere i huset. Kanskje bli med ut for å lete etter det perfekte juletreet, eller lag gaver som barna dine vil huske til de bli voksne.

Ta seg god tid

Man skal huske på å ta seg god tid. Jula er en høytid, men også en uke man skal være sammen med familie og venner. Det å ta seg god tid, kan også bety at man for eksempel skal forsøke å ta seg fri fra jobben i denne høytiden. Mange må likevel jobbe, så utnytt tiden godt.

marinate