Juletrekurver i mange varianter

De fleste har nok laget tradisjonelle juletrekurver av glanspapir, men det er kanskje ikke så mange som har prøvd seg på mer avanserte varianter av disse kurvene. Kanskje det er på tide å friske opp gamle kunnskaper, for de mer avanserte kurvene egner seg perfekt når de voksne vil lage noe til jul. Barna kan også lære å lage kompliserte kurver, men det er alltid greit å starte med noen enkle kurver først.

Gratis mønster på nettet

Det kan være litt vanskelig å lage egne mønstre til avanserte kurver, men da er det greit at det finnes mønstre du kan laste ned gratis på nettet. Du finner noen mønstre på norske nettsider, men det er enda mer å velge blant dersom du går inn på danske nettsider, eller i bøker. Alternativt kan du rett og slett bare prøve deg fram. Du kan begynne med å klippe på skrå i stedet for rette linjer, og se hva som skjer. Hvis du har glemt grunnkunnskapene, kan du finne masse informasjon i form av artikler og videoer på nettet, så det er bare å sette i gang.

En hobby for alle

Å lage juletrekurver passer for alle aldre og alle erfaringsnivå. Dette er en trivelig aktivitet du kan gjøre sammen med familien eller sammen med venner og bekjente. Materialene er også ganske rimelige, for en pakke med glanspapir koster ikke allverden. Det er opp til deg hvor mye ekstra du vil legge til i form av glitter, klistremerker og så videre, men en fin juletrekurv trenger faktisk ingen ekstra dekorasjon.

Vær tålmodig

Det kan være litt kronglete å lage avanserte juletrekurver, og det gjelder å være nøyaktig. Hvis en juletrekurv er stygt klippet blir den vanskelig å flette, og resultatet blir heller ikke spesielt fint. Det er bedre å lage noen få kurver som er skikkelig fine, i stedet for å lage mange kurver som ikke er fint laget. Å lage kurv er altså en tålmodighetshobby, men samtidig er dette noe av det koseligste du kan drive med i dagene før jul.

Juleverksted på skolen

Arrangerer du et juleverksted for barn eller ungdommer, for eksempel på skolen eller SFO, kan det være fint å introdusere noen avanserte mønstre, slik at de litt eldre deltakerne ikke kjeder seg med å lage de «vanlige» kurvene. Gratis mønstre som du finner på nettet kan fritt skrives ut og deles ut til de som deltar på juleverkstedet. Da blir det enklere å få til avanserte kurver. Men ikke glem å la barna prøve seg selv. Kanskje de finner på noe nytt helt på egen hånd. Å lage juletrekurver kan også lære barna litt om geometri, for her er det viktig at alle vinkler passer sammen.

marinate