Hjemmelagede julegaver

De fleste setter stor pris på å få noe hjemmelaget til jul. Dersom du er flink til å sy, strikke eller hekle, er julen den perfekte anledningen til å gi bort noe du har laget. Mange er flittige og holder på hele året, for å lage nok julegaver til alle, mens andre bare lager et par hjemmelagede gaver til dem de er ekstra glad i. Andre nøler med å gi bort hjemmelagede gaver, fordi de er redd disse gavene ikke kan konkurrere med dyre, ferdigkjøpte gaver. Men det ligger ofte langt mer omtanke bak en hjemmelaget gave enn en kjøpegave.

Gi bort noe barna har laget

Hvis du har barn, er det sikkert mange i familien som vil sette pris på noe barna har laget. Det trenger ikke å være mer enn en fin tegning eller litt julepynt. Ting barna har laget blir satt stor pris på av for eksempel besteforeldre, tanter og onkler, og barna blir også ekstra glade når de får ros for gaven de har laget.

Gi bort noe spiselig

Ikke fortvil dersom du ikke kan å strikke eller sy. Du kan jo bake gaver, enten det er en fin kake eller småkaker og annen bakst. Du kan også gi bort karameller eller andre typer julegodteri, dersom du er flink. Du trenger ikke engang å være en mesterbaker, for det finnes mange typer bakemiks og ferdiglaget pepperkakedeig, som gjør det enkelt å bake. Pynt pepperkakene fint, og pakk dem inn i et glass eller i en kakeboks, så har du en perfekt julegave eller vertinnegave. Hvis du ikke liker å bake, kan du til og med blande ingrediensene til julekaker eller kjeks i et syltetøyglass, og gi bort din egen bakemiks. Dette er en perfekt siste-liten-gave eller vertinnegave.

marinate