Dyre eller billige gaver?

Mange nordmenn bruker tusenvis av kroner på julegaver, og mange forventer også å få dyre gaver. Men er det egentlig prisen på gaven som betyr mest? Er det prisen som forteller hvor mye giveren bryr seg om mottakeren?

Selvsagt er det bedre å gi en skikkelig kvalitetsgave i stedet for å gi noe billig og dårlig, så noen ganger er prisen avgjørende. Men ofte er personlige gaver langt bedre enn dyre gaver. De fleste har råd til å kjøpe seg det de trenger, så velg heller noe unikt til jul, noe som blir verdsatt. En gjennomtenkt gave er den beste gaven.

Gi bort noe folk trenger

Det beste er å gi bort noe folk faktisk trenger eller ønsker seg, så her kan det lønne seg å fiske litt eller spørre andre om de vet hva hver enkelt ønsker seg.

Gi bort noe som kan brukes

Bruksgaver er alltid nyttig, enten der er dusjsåper, håndklær, noe spiselig eller et gavekort som mottakeren kan bruke på noe de faktisk trenger. Dette er bedre enn unyttige pyntegjenstander.

Gi bort opplevelser eller tid

Opplevelser og tid er noe som alltid blir satt pris på, og selv om denne gaven ikke er en ting, kan den skape mange gode opplevelser som en hard pakke ikke kan konkurrere med.

marinate