Juleverkstedet

Juleverksted er en herlig aktivitet før jul. Når du samler familie, venner, naboer eller bekjente for å lage julepynt, skaper du samtidig god julestemning og bygger opp forventningene før jul. Dette er dessuten en fin anledning til å roe seg ned i julestria, og bare snakke sammen mens dere lager noe fint. Husk å legge inn en pause eller to der dere kan spise litt julebakst.

Velg enkle ting

For å gjøre juleverkstedet hyggelig for alle, er det lurt å lage enkle ting som alle kan bli med på. Juletrekurver er en evig klassiker, og disse kurvene går aldri av moten. Prøv gjerne å lage litt andre mønstre eller bruke andre typer papir for å skape spennende varianter. Flettede stjerner er også enkle å lage, for her kan du kjøpe ferdige strimler i butikk, der det også følger med instruksjoner.

Julelenker er også en klassiker som alle kjenner fra skolen. Dette er noe av det enkleste du kan lage, og det passer derfor perfekt selv for de minste. Bare klikk opp biter av samme størrelse, og lim dem sammen. Her kan alle lage sin egen lenke, eller de kan kobles sammen til en kjempelang lenke. Kanskje dere kan lage en rekordlang lenke, selv om det krever innsats fra ganske mange for å slå tidligere rekorder. En annen morsom dekorasjon er englestiger.

Papirklipp

Det er også veldig mye julepynt som kan klippes av papir. Du kan lage tredimensjonale juletrær og figurer, eller klikke snøstjerner for å lime opp i vinduet. Dette kan gjøres så enkelt eller så avansert du ønsker, alt etter alderen på de som deltar på juleverkstedet. En enkel versjon av juletrekurven er kremmerhus, og mens du holder på med papirklipp kan du lage fine julekort eller bordkort pyntet med figurer du selv har klippet ut. Finn gjerne maler av trær, nisser, reinsdyr og andre ting, slik at det blir enkelt for de minste å lage personlige julekort som kan sendes til besteforeldre, tanter og onkler.

Julepynt som julegave

Hvis barna liker å lage julepynt, kan dette også være en fin julegave til besteforeldre, enten det er en dorullnisse eller en flettet juletrekurv. Alle setter pris på en hjemmelaget gave, og den trenger slett ikke å være perfekt. En gave som er laget av et lite barn blir alltid ekstra populær når den pakkes ut.

marinate